Er Primadonnaen ikke-strategisk?

En af de karakteristiske egenskaber ved en stærkt kalds-drevet persons handlinger, er at optagetheden af Sagen vokser sig så stor, at sansen for strategiske valg og fravalg mindskes.

Der er ingen tvivl om at Primadonnaen beherskes af idealisme og dermed er pragmatikerens modstykke. Men er dette også udstrakt til at omfatte et strategisk instinkt? Fordufter det kølige overblik i selvforglemmelsens øjeblik?
Er-primadonnaen-ikke-strategidk-150x150
Kan Primadonnaens tilskud til organisationen i givet fald beskrives som et efterspurgt ekstatisk element, hvor ALT sættes på spil? Vi ønsker at Primadonnaen medvirker uden tanke på personlig vinding eller karrieretaktiske hensyn, og med stor hengivelse til Sagens tarv og betydning overskrider egne og andres grænser på en innovativ måde. Generøs og altædende samtidig.

En del Primadonna-ledere vil bekræfte denne tendens – tænk på håndboldtræner Anja Andersen, som er sublim indenfor et yderst snævert felt, og konfliktsøgende og grænsesprængende utilpasset alle andre steder. Napoleon var som hærfører fagligt set en superstrateg og overordentlig succesfuld på slagmarken, men som statsleder uden langsigtet pragmatisk sans og behersket af et uacceptabelt storhedsvanvid.

About author
Dirigent, forfatter og ekstern lektor - stifter af Exart Performances og Associate Fellow ved Oxford University
1 comment on this postSubmit yours
  1. Jeg mener, at PD’en er strategisk i ordets sanselige forstand – se mit indlæg ‘Strategiens to ansigter’!

Submit your comment

Please enter your name

Please enter a valid email address

Please enter your message

Exart Performances © 2019 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER