Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/exart.dk/public_html/wordpress/wp-content/themes/unspoken/core/theme_options.php:1) in /var/www/exart.dk/public_html/wordpress/wp-content/themes/unspoken/functions.php on line 19
PDer som ledere | Exart Performances

PDer som ledere

PDer-som-ledere-150x150Hvem er de bedste ledere af primadonnaer? Og hvordan er primadonnaerne selv som ledere? De fleste primadonnaer vil nok foretræk en primadonna som leder ud fra begrundelsen: ”It takes one to know one”. Ikke alle er drevet af et kald, og mangt en primadonna har oplevet at blive skudt motiver om at være selvcentreret og optaget af at hytte sit eget skind. Beskyldningerne kommer som regel altid fra ledere, som ikke selv har en rem af primadonnaens hud, og som derfor aldrig til fulde lærer at forstå, hvad det indebærer at være drevet af et kald. Nogle få ikke-primadonna-ledere udvikler så meget respekt for kaldet, at de erkender, at de ikke forstår det, men langt de fleste lærer aldrig til fulde at forstå, hvad det indebærer at være drevet at et kald. Måske kan ledere, der ikke selv er primadonnaer, udvikle så meget respekt for kaldet, at de erkender, at de ikke forstår det. Omvendt er ledere, der selv er primadonnaer, ikke altid rummelige over for medarbejdere, der ikke er styret af et kald og af primadonna-værdier. Her kan lederskabet blive præget af utålmodighed og arrogance over for ikke-primadonnaer.

3 total comments on this postSubmit yours
 1. De bedste ledere af primadonnaer er personer, som ikke er konfliktsky og som er parat til en ideologisk konflikt.
  Samtidig kræver ledelse af PD’er forståelse for den enkelte og han/hun’s særlige passion. En ‘overhaling’ af en PD kan nemt betyde at vedkommende går i baglås og blir inaktiv og bange.

  Primadonnaer er ikke ledertyper. De tænker sjældent i helheder.

 2. Per: Hvordan vil du karakterisere en ledertype som Flemming Østergaard, Parken Sport og Entertainment? Meget opmærksomhedskrævende og med et vist hysteri – klare PD træk. Tænke i helheder går vist meget godt, eller hva?

  • Jeg plejer at sige, at den bedste leder af primadonnaer enten er den rummelige primadonna (og enig med Per: Dem findes der måske ikke så mange af) eller den ledelsespåklædte pragmatiker (hvis ledelseskompetence blandt andet består i at kunne lede folk med et kald, selv om man som leder måske ikke selv deler det kald).
   Peter: Jeg ved nu ikke, om Flemming Østergaard er primadonna. For at bruge min terminologi tror jeg, at han er præstatationstripper. Men i øvrigt har han jo ikke direkte lederskab af den faglige del af arbejdet. Måske er Anja Andersen et bedre eksempel? Den diskussion, der har været af hende for nylig er jo ret interessant – med massiv opbakning til hende fra nuværende og tidligere spillere, som kun har respekt for hende.

Submit your comment

Please enter your name

Please enter a valid email address

Please enter your message

Exart Performances © 2019 All Rights Reserved

Designed by WPSHOWER